luni, 3 august 2009

De unde pot afla Adevarul?


Te-ai intrebat vreodata:" Oare exista Dumnezeu? Oare ii pasa de mine? Oare stie de durerea pe care o sufar? si Oare cine e Dumnezeu?".Oamenii au diverse opinii cu privire la Dumnezeu si, totusi mintea omului nu poate intelege Planul lui Dumnezeu cu privire la om, fara a studia Unica Carte care da informatia despre Dumnezeu -Biblia, asa cum Scriptura spune: "Sfinteste-i in adevar, Cuvintul Tau este Adevar"(Ioan 17:17). Poate iti pui intrebarea "Cine a scris Biblia?", raspunsul este:
Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu, si de folos ca sa invete, sa mustre,sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavirsit si cu totul
destoinic pentru orice lucrare buna. (2 Timotei 3:16
-17)

Deci, vedem ca Scriptura a fost inspirata de Dumnezeu, adica cu alte cuvinte oamenii au scris exact ce Dumnezeu le-a spus prin Duhul Sfint (inspirata mai inseamna de Dumnezeu suflata).
o alta intrebare este: "Cum a fost scrisa Biblia si presentata noua?". Asa cum am mentionat Cuvintul lui Dumnezeu a fost scris de oameni inspirati de Dumnezeu, cari au scris pe piei de animale si papirus.Chiar daca nu avem acuma acele autografe originale, putem fi siguri de Biblia pe care o avem, caci insusi Dumnezeul Atotputernic si Intelept, a promis ca nici un cuvint din Biblie nu va fi scos din Biblie, asa cum spune:

Caci adevarat va spun, cita vreme nu va trece cerul si pamintul, nu va trece o

iota sau o frintura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intimplat toate lucrurile.

( Matei 5:20)

" Cum este Biblia organizata?" Ea este divizata in Vechiul Testament si Noul Testament. Pe primele pagini ale Bibliei vei gasi Cuprinsul, care iti prezinta numele celor 66 de carti ale intregii Biblii. aceste 66 de carti au fost scrise de mai mult de 40 de barbati in perioada de aproximativ 1400 la 1800 de ani. Aceste carti au fost inspirate de Dumnezeu, si scrise ca sa le credem si sa le urmam. Atunci cind deschizi Biblia, observi ca cartile sunt impartite in capitole, iar capitolele la rindul lor in versete. Astfel poti indentifica locul specific de care ai nevoie. Exemplu: Matei 5:20,

inseamna ca tu trebuie sa cauti capitolul 5 din cartea Matei a Noului Testament si versetul 20.

Incearca! Te sfatui sa faci Studiul:" Dumnezeule, existi?" de Kay Arthur.

Domnul sa te binecuvinteze sa gasesti Adevarul in cartea Sa!

2 comentarii:

  1. bravo,Stela.intr-adevar informatiile sunt utile si e foarte bine ca ai dat si detalii concrete cu privire la ce este Biblia,cine a scris-o,etc.
    God bless u,my dear!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Vio pentru incurajare! :)

    RăspundețiȘtergere